Vol-au-vent cu rosii si salam

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2013 | 3106 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si gustos!In orice ocazie se poate folosi,si cel mai usor de pregatit!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de foietaj dezghetat
  • 3 rosii marisoare
  • 1 galbenus
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • oregano
  • salam uscat
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vol-au-vent cu rosii si salam:

Pe o hartie de copt se intinde cu un lemn foaia de foietaj dezghetata,.

Se fac 4 rondele pline cu un pahar mare.

Se fac alte 4 rondele in care cu un alt pahar ai mic se fac alte cercuri in mijloc,dupa cum se vede in fotografia mea.

Se indeparteaza mijlocul de la rondele(le-am folosit pentru betigase cu salam).

Se ung cu galbenus si cu un pic de zeama de lamaie si se lipesc cercurile peste rondele pline.Se mai ung odata cu galbenus deasupra si in partile laterale.

Se pun la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10 minute,apoi la 170 grade pana se coloreaza si se umfla bine.In acest fel se coc si in mijloc.

Pentru betigasele cu salam,am intins restul de foietaj in lat si am pus bucatele de salam uscat numai pe o parte.(se mai poate pune si branza,de care preferati)

Am inchis cu cealalta parte a foietajului si intins putin cu lsucitorul .Am taiat fasii lungi care le-am invartit si asezat peste hartia de copt.

Le-am uns deasupra cu galbenus si putina zeama de lamaie.

La fel am copt in cuptor la 200 grade 10 minute,apoi la 170 grade pana s-au colorat bine si umflat.

Am taiat rosiile si condimentat cu ulei de masline,sare,oregano uscat si umplut cosuletele de vol-au-vent,am pus si  bucatele de salam uscat deasupra lor.

Am servit in farfurie si cu restul de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vol-au-vent cu rosii si salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alba_zori 1

05.03.2013, 09:59

multumesc fetele,va pupacesc

Bya Ralu 1

13.03.2013, 01:22

ce super sunt

alba_zori 1

13.03.2013, 12:43

mltumesc Bya,te pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si ciuperci